TV-bänkar

När det gäller att möblera ett rum är det inte alltid att möbeln finns enbart för sitt praktiska ändamål. Möbler handlar om att fylla upp rummet och ta bort den tomma känslan. Sen är det en del som tycker om ett mer möblerat rum än andra.
Om man ser hur de flesta hem ser ut så står oftast TV:n på en bänk alternativt att TV'n är väggmonterad men med en möbel under. Det blir nämligen väldigt naket om det inte finns en möbel i anslutning till TV'n. Det praktiskt är ju självklart också att elektroniska apparater som t.ex. TV-box, DVD, Blueray, Hemmabio har någonstans att stå / gömmas. Ser man inom heminredning ska elektroniken helst gömmas men det ställer också till det lite. Om fjärrkontrollen ska kunna manövrera apparaterna behövs en IR förlängare. Det är en liten apparat (stor som en knuten hand) som består av en mottagare och en sändare. Sändaren placeras exempelvis på TV-bänken. Mottagaren placeras i skåpet du gömt elektroniken. Mottagaren måste vara placerad framför apparaterna så den kan skicka vidare signalerna. Kostar ca 500kr.
Jag har idag kikat på några snygga TV-bänkar (som även kan benämnas skänk eller sideboard).
BOX från Furniturebox. Denna TV-bänk har även tidigare sålts under samma namn av Mio möbler. Den finns nu i helvitt utförande från Mio
Från E-Teak kommer den här stiliga sideboard "Navel Ovalt"
En mer annorlunda design bjuder sideboard "Cromosomo Buffet" på.
Möbler
En annan tuff möbel är Tide Cupboard av Karim Rashid

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0