Rostfritt? Nej då - färg är det!

Vem föreställer sig en kran i köket i något annat än i rostfritt och polerat material?
Zucchetti slår ett slag för lite rolig design till ditt kök. Det går ju bara inte att missa en sådan detalj.

Ljuslyktor på hög fot

En av de mest förekommande dekorationerna man gör i ett  hem är med tavlor och ljuslyktor. Just nu är den starkaste trenden ljuslyktor på hög fot. Dessa ger ett elegant utseende och syns ofta tydligt i ett rum. Det är populärt att kombinera dessa ljuslyktor i olika höjder ståendes intill varandra. Det gör lyktorna ännu mer synliga och kontrasten blir högre. Nedan har jag listat några fina ljuslyktor på fot.
Inreda med lyktor
Dekoration

Någonstans att sitta i trädgården?

Har du en stor trädgård? Kanske en stor och tråkig trädgård som behöver lite inspiration? Pablo Reinoso har skapat den här fina bänken för en utställning. Kanske inte vem som helst som har råd eller plats för en sådan sittplats. En sak är dock säker. Den är ju otroligt vacker.
Har du inte riktigt den storleken på trädgården kanske något mindre skulle passa? Fortfarande helt otrolig design.
Wendell Castle har tagit fram den här fina godbiten:
trädgård

Inredning för den färgglade

Nu när sommaren är här börjar folk få upp ögonen för starka färger igen. Det gäller både kläder och allt annat som har med färg att göra. Vi blir helt enkelt mer mottagliga för färger under sommartiden.
Hur många av er var det som följde tv-programmet "Draknästet" på SVT? Ni kanske kommer ihåg Karin Ljunggren som presenterade sin "Dezall Lamptops". Det är en väldigt enkel produkt som gör det enklare att få taklampor monterade på ett snyggt och enkelt vis. Lamptops finns i många olika färger, både diskreta vita, svarta men också i färgstark röd, grön eller varför inte silver? En sak är säker - De mer färgstarka varianterna lägger man verkligen märke till.
Eller varför inte en färgglad väggklocka? Även det ett enkelt sätt att ge liv i rummet.
Designad av Thomas Buchheim.

Shabby Chic - Populär feminin inredningstrend

En inredningsstil som på senare år fått allt mer uppmärksamhet och popularitet är Shabby chic. En kanske lite halvt intet sägande term för många av oss dödliga.

 

Shabby chic kommer från England ursprungligen och har där influerats av stora hus. på landsbygden. I de husen kunde man ofta finna slitna och blekta soffor, gardiner, gamla övermålningar och lite allmänt sliten inredning.  Den ”omhändertagna” stilen fick sin start på 80-talet och var då nästan klassad som en konst och tillhörde den högre medelklassen.

 

Den senare och mer utvecklade eran av Shabby chic har influerats av flera olika dekorationsformer. Från 1900-talets svenska målade dekorer, den franska Chateau och amerikanska Shakers.

 

I dag produceras möbler och inredningsdetaljer i shabby chic stil och det innebär att få till en ytfinish som ser sliten och använd ut. I de flesta fall så slipar man till alla hörn för att ge ett mer slitet intryck. Använder ofta tunt lager med färg. Ibland även färg soms er ut att flaga och lossna. Ofta är det mycket ljusa färger som används, väldigt mycket vint men en del inslag av rosa (särskilt rosor).

 

Det är en fråga om smak om man tycker om stilen. Många har en modern stil men med inslag av shabby chic vilket ger en trendig look i hemmet. En del vintage objekt passar bra in i stilen men den ska präglas av en avkopplad feminin inredning / dekoration som känns varm och välkomnande. Kanske är det därför träbokstäver och inredningsord har slagit sig fast inom heminredning på senare tid. För visst är det välkomnande och varmt med dessa ord som t.ex. HOME, WELCOME, LYCKA, LOVE etc. Kan det har med att text i inredning gör det mer personligt? Detsamma gäller ju för vita lådor. Ja ni vet, vita lådor med text. Finns överallt nu.

 

inredning

gammal stil

 

 


Väggdekoration

Om man vill liva upp väggen men kanske tycker att en tavla framhävs för mkt eller att man kanske vill ha någon form av dekoration i bakgrunden av ngt (t.ex. en väst eller lampa). Då är vinyldekorer perfekt. Det har blivit väldigt populärt på senare tid. Det är en tunn plastfilm som är utskuren efter konturerna. Man fäster dekorerna med hjälp av en vanlig plastskrapa. Det är inget klister eller lim och går oftast att ta bort utan några märken på väggarna. Det är ett bra alternativ om man inte vill tapetsera om också. Relativt billigt dessutom om man jämför med de andra alternativen. Det finns en hel uppsjö av leverantörer av dessa wallies / väggdekorationer. 
Dessa tre ovan kommer ifrån http://www.vinyldekor.se/

RSS 2.0