Golvlampor ska lysa upp hösten

Oavsett om man vill det eller ej så börjar hösten närma sig. En märkbar skillnad i hemmen är ljussättningen. Man tänder fler lampor och ökar mysfaktorn flera gånger om. På något vis blir hösten ändå mysig. Det blir färre ursäkter för att stanna hemma (inomhus) än sommaren tillåter.
Golvlampa Exchange accent från Eco-Lights
Lampa från spanska Dab
Är lavalampan på väg tillbaka?
En skapelse från CMI
design
Lampa "Medusa" från Lampsource

Klädhängare

I förra inlägget skrev jag lite om Formexmässan. Där såg vi bland annat en del kreationer från SMD design. Det är design som sticker ut lite mer. Det är inget man finner på IKEA eller MIO. Det är design i all ära och så är visserligen även priserna.

Bilder från Formex

Ja, då var Formex avklarat. Vi åkte upp från Västervik kl 06 på morgonen och var framme runt 9:30. Tyvärr tog vi bara bilder i ena hallen då vi sedan möttes av "förbudskyltar" för fotografering. Hur som helst så kan jag väl sammanfatta det så att 90% av utställarna inom heminredning bestod av Shabby Chic. Vi hade hoppats att det skulle vara ett bredare utbud bland utställarna. Utställarna på formex är även en hel del inom presentbranschen - Det är alltså inte en renodlad inredningsmässa.
Neda finner ni lite bilder från den ena hallen.
Tufft vinställ "Bag in Box"
Glad utställare bland sina kuddar
Kuddar och lampor från Ani-Dee
Ljuslyktor Jazz
Ljuslyktor från Sea glasbruk
Snygga lampor för julen från SMD
Tivoli Audio visade upp sina snygga Ipod stereos/dockor

Formex - Sveriges stora inredningsmässa!

Nu börjar det närma sig! Höstens Formex mässa det vill säga! Från 12-15 augusti kan man på stockholmsmässan passa på att spana in design och inredning. Vi på Pimp my Crib ska givetvis dit och kommer lägga upp ett stort inlägg nästa vecka med massvis av bilder.

Väggklockor med stil

Väggklockor kan ofta var svårt att hitta, dvs några speciella som inte ser allt vanliga och enkla ut. Karlsson Clocks från Holland är en högklassig designer av väggklockor och bordsklockor. Det är ofta väldigt enkelt att placera en klocka i hemmet - den smälter helt enkelt in oavsett. Man kan säga att det finns en given plats för en klocka i varje hem - men var den platsen är, det är upp till var och en. Om jag fick bestämma hade jag nog satt en i varje rum.
design

RSS 2.0