Klädhängare - Gör en egen kopia

Då var det dags få lite ordning i sovrummet (eller om det behövs någon annanstans). Kläder har en tendens att hamna på golvet eller på en stol. Visserligen är stol inte ett dumt medel att använda som klädhängare men det måste ju vara någon rolig design i så fall. Så att det känns som en detalj i din heminredning. En klädhängare som blivit omtyckt är Swedese "Tree". Den ligger på ca 2500-3000kr i butikerna. För den som har lite tid, är någorlunda händig och har tillgång till lite utrustning (går visserligen att köpa billigt och ändå klara sig under kostnaden vad "Tree" kostar i butik).

Gå in på "Hur man gör en kopia av en Swedese "Tree" -klädhängare"
Swedese Tree klädhängare

Plastens 70-tal är tillbaka?

Om det är något vi kommer ihåg från 70-talet så är det väl plast? Det positiva med plast är att det är så flexibelt och det går att skapa i princip vad som helst inom design. Dessutom billigt att producera. Det är mycket 50 och 70-tal som man finner i de produkter som finns i butikerna idag. Plasten är på väg tillbaka inom heminredning. Det finns både design som är bra och design som stinker gällande plastens inverkan. Idag vill jag passa på att tipsa om stolen "Shell" från Furniturebox. Den passar borde som en ensam stol att slänga kläderna på eller som vanlig matstolsmöbel. Finns i många färger och är riktigt läcker för den som vill ha en touch av modern heminredning. 1095kr ligger "Shell" på vilket få anses billigt.

Ljud i rummet - En inredningsdetalj

Vem har sagt att högtalare måste vara fula och helst inte ska synas? Det finns massvis med fina högtalare som man kan inreda rummet med. Det finns allt ifrån små och nätta till vanliga golvhögtalare. Det är inget som säger att ett par golvhögtalare alltid är fult. Hemelektroniken ska passa in i heminredningen. Finns en hel del riktigt stilrena pjäser i alla möjliga designer. Nedan har jag listat några exempel på små och nätta (som de flesta ej ljudkåta personer) som har fått bra kritik.
Audio pro ca 2000kr (finns i flera färger)
Anthony Gallo. Ca 2000kr
Grundig Audiorama 9000. Ca 5000kr styck.

Retro - Ge ditt rum en själ

Allt från förr kanske inte något man vill ha tillbaka till idag men det finns en hel del designade möbler och inredningsdetaljer som har en själ inom heminredning och design. Mycket av det vi ser bland nya trender är just gamla klassiker som kommer tillbaka. Ibland är det bara vissa former, ibland är det färgerna och ibland både och.
Naturligtvis känns det mer äkta att ha en riktig 50-tals lampa istället för en reproducerad design. Dock är det inte lika lätt att finna dessa original. Men man kan hålla koll på blocket och tradera och samtidigt kika in hos 2nd hand butiker. Jag listar några nedan med ett litet smakprov från deras utbud.
Lisas Retro Design
Retrodesign.se

Belysning - Lampor är mer än bara ljus

Oavsett vad man vill dekorera med i sitt hem så kommer man inte ifrån att ha lampor. Lampor är därmed en självklar dekorationsdetalj inom heminredning. Det bästa av allt är att det finns ett oändligt utbud. Lampor har även den positiva egenskap att det ofta går att byta ut skärmar t.ex. när man tröttnat på en. Det går även lätt att matcha golvlampor, bordslampor, pendlar med varandra i samma serie, om man vill ha det enhetligt. Man ska inte heller glömma bort att ljus inte bara är ljus. Det går att stajla ljussättningen också. Hur vill man att ljuset ska spridas i rummet? Ska några detaljer i rummet framhävas med punktbelysning? Ska fönsterlampor ge ett sken för rummet eller bara som en dekoration?
Markslöjd
Belsyning, lampor m.m
Örjsjö
Lampor belysning Rydéns
Rydéns

Spegel - Ger mer liv åt rummet

Om rummet känns lite för platt och tråkigt kan en spegel vara ett botemedel. Just nu är trenden speglar med barockstil. Dessa speglar är som konstverk och du kan köpa de överallt. Nedan listar jag några speglar från Ilva
och Ikea.

Piffa upp med textiler

Vill du ha något riktigt unikt i ditt hem? Varför inte designa det själv och be någon tillverka det? Det kanske inte alltid är så enkelt och det blir troligtvis komplicerat många gånger. MEN!! Nu finns en kanonbra tjänst hos Berg Fabrics som låter dig design ditt eget tyg. Med tyg går det att göra många olika saker till hemmet. Allt ifrån kuddar, plädar, gardiner, överkast, you name it. På Berg Fabrics hemsida finns ett onlineverktyg som guidar dig igenom och till slut har du skapat ett eget tyg. Gå in på http://www.berghfabrics.se

Om du har dålig fantasi (eller ont om tid, elller vad nu det beror på) så kan du ju alltid köpa färdiga tyger. Jag fann några häftiga tyger på http://www.tyg.se/ Gå in på dekotyger.

 

 

 

 


Kablar - Inget man vill se

Vem har inte problemet med att det finns fula bon av kablar i hemmet? En rätt vanlig syn faktiskt. Nu finns det några riktigt läckra lösningar till problemet. Det bästa av allt. Produkterna är inte särskilt dyra. Kika in på Bluelounge.com för fler produkter. Finns i massvis av olika färger!

 


Inredningsmässor

Finns det något bättre sätt att kika runt på vad marknaden erbjuder inom heminredning än att besöka en mässa?
Tror inte det. Visserligen får man sällan ta del av väldigt stora sortiment (mer än att kika i deras produktkataloger) men det är lätt att skapa sig en bild hur övriga produkter skulle upplevas i verkligheten utifrån de som finns utställda. Genom att kika på utställningsprodukterna får man en bild av kvalitén, de senaste trenderna och ibland möjlighet att köpa till mässpriser.
Några stora mässor att besöka är:

Formex (12-15 augusti 2010 i Stockholm)

Hemmamässan (7-10 oktober 2010 i Stockholm)

Furniture Fair (9-13 februari 2010 i Stockholm)

Hem & Villa (4-7 mars 2010 i Malmö, 7-10 oktober i Stockholm, 4-7 november i Göteborg)

Antik och inredningsmässan (8-9 maj 2010 i Västerås)

Maison Objet (3-7 september 2010 i Paris)

100 Percent Design London (23-26 september i London)

Formland (5-8 februari i Herning Danmark)

Liten svensk möbeltillverkare

Furniture farm tillverkar bland annat TV-bänkar . Det är ett litet svensk företag som har börjat tillverka och sälja MDF-möbler med rundade former.Fåtöljer

Vi har kikat runt på fåtöljer som inte är särskilt vanliga. För finns det något tråkigare än när vännerna har samma möbler som du? Skaffa dig något mer unikt.
Finns i många olika färger
Hay
Helt underbar
Off Palma
Magis
Ghost
Alla dessa fyra fåtöljer finner ni på www.furnish.se

RSS 2.0