Heminredning i rostfritt

Vill man ha lite stil på sakerna där hemma är rostfritt alltid ett säkert kort. Rostfri heminredning ger en stilren känsla och en exklusiv touch. Jag har kikat in Philippi's design och där finns massvis med häftiga produkter. Jag sorterade ut några som jag tyckte stack ut från det ordinära vad gäller rostfri inredning.
En tjusig vas, eller ska man säga många små vaser?
heminredning
Urläcker skål. Blir en fin kontrast med lite färgglad frukt i.
En vas som sticker ut!
inredning
Fräck ljusstake

TV-bänkar

När det gäller att möblera ett rum är det inte alltid att möbeln finns enbart för sitt praktiska ändamål. Möbler handlar om att fylla upp rummet och ta bort den tomma känslan. Sen är det en del som tycker om ett mer möblerat rum än andra.
Om man ser hur de flesta hem ser ut så står oftast TV:n på en bänk alternativt att TV'n är väggmonterad men med en möbel under. Det blir nämligen väldigt naket om det inte finns en möbel i anslutning till TV'n. Det praktiskt är ju självklart också att elektroniska apparater som t.ex. TV-box, DVD, Blueray, Hemmabio har någonstans att stå / gömmas. Ser man inom heminredning ska elektroniken helst gömmas men det ställer också till det lite. Om fjärrkontrollen ska kunna manövrera apparaterna behövs en IR förlängare. Det är en liten apparat (stor som en knuten hand) som består av en mottagare och en sändare. Sändaren placeras exempelvis på TV-bänken. Mottagaren placeras i skåpet du gömt elektroniken. Mottagaren måste vara placerad framför apparaterna så den kan skicka vidare signalerna. Kostar ca 500kr.
Jag har idag kikat på några snygga TV-bänkar (som även kan benämnas skänk eller sideboard).
BOX från Furniturebox. Denna TV-bänk har även tidigare sålts under samma namn av Mio möbler. Den finns nu i helvitt utförande från Mio
Från E-Teak kommer den här stiliga sideboard "Navel Ovalt"
En mer annorlunda design bjuder sideboard "Cromosomo Buffet" på.
Möbler
En annan tuff möbel är Tide Cupboard av Karim Rashid

Arbetsstolar / Kontorsstolar

En dator finns nog i vartenda hem i Sverige och varje svensk spenderar x antal minuter framför den varje dag. Vissa är trötta på burken efter en dags arbete framför jobbdatorn medan andra spenderar all sin lediga tid framför sin egen dator.
Det vore ju fint om det även såg lite hemtrevligt och stiligt ut runt datorn, och varför inte börja med saken du sitter på? Ja just det, stolen! Den ska jag helst vara bekväm att sitta på en längre stund annars finns risk att du kommer spendera mindre tid där alternativt gå runt med en smärta dagarna långa.

Jag har spenat in några stiliga kontorsstolar från Rum21 som är passar bra in under heminredning, dvs med lite stil på. 

Design att sitta på

Jag fortsätter lite på förgående inlägg där jag skrev om udda design och heminredning. Idag har jag kikat på en fåtölj från danska HAY som erbjuder häftiga möbler. Design är bara förnamnet! Självklart är det inte IKEA priser men å andra sidan ändå relativa med tanke på dess unika design. Se man sig runt vad designmöbler kostar är det inte sällan 50 000kr och uppåt. Se t.ex. Svenssons i Lammhult. Vi fann dock en möbel från Svenssons som vi ansåg vara rena klippet. Acapulco är en fåtölj som finns i flera olika färger och kostar bara 3800kr:Möbler
Acapulco finns att köpa hos Svenssons i Lammhult.
Snygg fåtölj
Här är en härlig lounge fåtölj från danska HAY. Pris runt 12 000kr.
Finns hos Svenssons i Lammhult
Soffa Hay
Smäcker och udda soffa i skinn och tyg från HAY. Mormor heter den och kostar ca 35 000kr
Går att köpa hos PID. 

Udda design

För det mesta är vi rätt så tråkiga vad gäller design. Det blir ofta något relativt vanligt vi köper. Sådant som finns överallt. Visst kan man få ihop ett fint hem trots det och personligen tycker jag att mitt hem börjat bli bra (där det inte är så mkt ordinärt).
Idag har jag kikat på lite mer speciell design. Speciell design i den bemärkelse som man inte finner hos någon av ens kompisar. För det mesta brukar det innebära ett högt pris på produkterna ju mer unika de är.
Heminredning ska vara kul och personlig. Hur kul är det att komma hem till kompisen som köpt samma soffa och matta som dig? Eller hur kul är det att finna samma ljuslyktor du hittade i den där lilla inredningsbutiken?
Våga testa något speciellt. Det gör att du bli mer kär i din inredning och det sätter den personliga stilen.
En minst sagt unik fåtölj. Designad av Fabio Novemre
Ställ fram shots på en coolt sätt. Från Rocket Design.
Coolare kan man inte spegla sig. Spegel från Rocket Design
Ett bord format som en gitarr. Rocket Design.

Utemöbler - Sommaren är här

Nu har många börjat plocka fram sina trädgårdsmöbler och en del har börjat inse att det är dags att förnya. Ingen har väl undgått att se vad den senaste trenden inom trädgårdsmöbler/utemöbler är. Rotting är ordet. Moderna grupper i rotting finns överallt nu. Det ger en stark lounge-känsla och ser ofta mycket stiligt ut. Jag hade gärna skaffat mig utemöbler i rotting om det inte vore för den halv-trånga balkongen. Det är ingen idé att trycka in utemöbler på minimal plats bara för att möblerna är snygga. De flesta rottingmöblerna är ofta stora och passar för det mesta på altaner och stora balkonger (som dock är sällsynta). Till dessa fina stora grupper passar även stora parasoll. Ni vet de där parasollen med inte har pinnen i mitten. Bifogar en bild längre ner. Dessa går att hitta på t.ex. jysk för en billig peng (ca 2000kr), mio (ca 3000kr) och uppåt.
Jag köpte själv nya utemöbler i helgen. Det blev vitt. Ett bord på 80 x 80 cm med två karmstolar. Vi bor nu i en ny stad och har inte överdrivet mkt vänner som kommer hänga på vår balkong. Så varför skaffa större än nödvändigt?.
Hur som helst har jag funnit lite inspirationsbilder till er.
utemöbler från Classic garden.
Rottinggrupp från Zesty (finns i många olika kombinationer)
Sådan här dagbäddar ser man på många lyxigare hotell utomlands
Från OlsonAb.se

Kakel

Vi på Pimp my Crib har inte varit inne så mycket i badrummet än. Så då är det väl dags att börja med det då även det är en del av heminredning. I förgående inlägg skrev vi om tapeter vilket är ett enklare ingrepp än att byta kakel eller klinker. Dock finns det väl inget värre än ett hemskt fult badrum? Det är väl vanligast att renovering av badrum sker när man flyttar till ett nytt hem. Dock inte sagt att folk inte gör om sina badrum de haft sedan lång tid men nu tröttnat och vill piffa upp det. Kakel och klinker finns verkligen i alla prisklasser. Tänk dock på att inte vara dumsnål när ni köper erat nya kakel eller klinker. Det kostar ju trots allt en hel del att genomföra renoveringen (arbete, fix, fog, fuktspärr etc.).
"Glimmer" från Interkakel
"Energy" från Interkakel
"Helsinki" från kakelspecialisten
Mosaik "Iris ebano" från Konradsson
Bred mosaik "Porcelanosa" från Kakelpalatzet
En exklusiv mosaik från Kakelsidan

Tapeter

Om det är något inom heminredning som man kan byta ofta och relativt lätt så är det tapeter! Ok, tänker många. Hur kul är det att tapetsera ofta? Lugn lugn! Inget som säger att man behöver sätta nya tapeter på alla väggar. En fondtapet gör väldigt mkt. Det är ju även så att modern tapeter med mycket mönster kan bli rörigt att ha på flera väggar och passar därför bättre som just fondvägg. Det räddar ju även din ekonomi och blir inte så saftigt dyrt om att tapetsera hela rummet.
Jag har kikat in tapeter från Midbec kollektion och tagit ut några gobitar.
Översta bilden är ifrån "Best of Kollektionen"
City Lights kollektionen
Due kollektionen
Diamond kollektionen
Bubbles kollektionen
Som en liten bonus lägger jag upp en fin tapet från Duro, ur kollektionen Cornelia:

Bygg in platt-tv i väggen

Jag var inne på det där med ljud i ett tidigare inlägg om högtalare kan vara en inredningsdetalj. Nu kanske inte alla ser det så. Därför har jag letat upp lite inspiration för er som vill göra allt vad gäller teknik/elektronik så gömt som möjligt. Man bygger helt enkelt in TV i väggen och så även med högtalare. Högtalarna som är anpassade att monteras i vägg finns det massvis av på marknaden. Finns i alla prisklasser och storlekar. En stor fördel är naturligtvis också att sladdarna försvinner (eller jo, de göms kanske är bättre sagt)
En som gömt sin elektronik på det viset är Zion (på prisjakts forum).  Jag bifogar en bild. För mer info om hans bygge kan ni kika in på lite inspirationsbilder

Inspiration från andra

Det finns dem här i världen som är bra på att inreda och dem som inte är så bra. Heminredning är inte bara en massa produkter. Tanken är att det ska skapa en homogen och naturlig atmosfär. Det är svårt att inreda ett hem från topp till tå på ett par helgers shoppande. Det är med tiden som hemmet får mer och mer själ. För att få lite inspiration är det enklast att titta på andras prestationer. Inte för att man behöver kopiera de rakt av men det går att snappa upp småsaker som kan förhöja atmosfären i ditt hem. Ett tjusigt hem (om man gillar vitt) har Glenn Benton (på minhemabio.com/prisjakt forumet). Hemmet andas verkligen passion för heminredning och design. 

RSS 2.0